Произведени 11.036 MWh електрична енергија, 100% покриени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

ВладаПроизведени 11.036 MWh електрична енергија, 100% покриени потребите на домаќинствата и малите...

Најчитано

АД ЕСМ на 1.11.2022 година произведе 11.036 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 8.780 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.256 MWh.

 

АД ЕСМ на 1.11.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе