АХВ: Отповикување на небезбеден производ

Самостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Отповикување на небезбеден производ

Најчитано

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ УХТ ТРАЈНО МЛЕКО, МИЛКАНО 3,2%, поради присуство на присуство на афлатоксин М1

 

 

 

УХТ ТРАЈНО МЛЕКО, МИЛКАНО 3,2%

Сериски број/лот- LOT FD04

Датум на производство: 05.10.2022

Рок на употреба: 04.03.2023

Причина за отповикување: присуство на афлатоксин М1

Производство: МЛЕЧНА ИНДУСТРИЈА МИ 99 – ГРАДАЧАЦ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, СО ОДОБРЕН БРОЈ ML 2-166

Увозник: СТОКОМАК ДОО СКОПЈЕ

Дистрибутер: СТОКОМАК ДОО СКОПЈЕ

Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот сериски број/лот, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.

 

 

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе