spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаИзминатото деноноќие произведени 16.545 MWh електрична енергија и целосно задоволени потребите на...

Изминатото деноноќие произведени 16.545 MWh електрична енергија и целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 20.12.2022 година произведе 16.545 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 11.677 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.868 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 1.120 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.12.2022 година.

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте