spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Индекси на трошоците на животот и цените на мало, декември 2022...

ДЗС: Индекси на трошоците на животот и цените на мало, декември 2022 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот во декември 2022 година,
во однос на претходниот месец, изнесува 99.8, а индексот на цените на мало 100.7.
Индексот на трошоците на животот во 2022 година, во однос на 2021 година, бележи пораст од 14.2 %, а индексот на цените на мало е 12.6 %.

 

  Преземи го соопштението во целост

   Преземи табели

 

 

Извор: Државен завод за статистика 

Прочитајте