spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Потпишан нов унапреден колективен договор за вработените во општината

Гази Баба: Потпишан нов унапреден колективен договор за вработените во општината

Во просториите на Општина Гази Баба, градоначалникот Бобан Стефковски заедно со претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација при Општина Гази Баба Добри Петров го потпишаа новиот Колективен договор за вработените во Општина Гази Баба.

Со овој нов колективен договор се уредуваат правата, обврските, одговорностите и други прашања во врска со работниот однос на вработените при Општина Гази Баба.

Барањето доследно да се исполнуваат обврските од страна на вработените во општинската администрација, бара и соодветно почитување на нивните права.

 

 

 

Извор: Општина Гази Баба 

Прочитајте