spot_img
spot_img

АД ЕСМ произведе 16.677 MWh електрична енергија, целосно задоволени домаќинствата и дополнителните снабдувања

ВладаАД ЕСМ произведе 16.677 MWh електрична енергија, целосно задоволени домаќинствата и дополнителните...

Најчитано

АД ЕСМ на 18.01.2023 година произведe 16.677  MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.821 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.856 MWh.

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000