spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМТСП: Тренчевска - Преку издржани и аргументирани решенија до нов закон во...

МТСП: Тренчевска – Преку издржани и аргументирани решенија до нов закон во кој приоритет се правата на работниците

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска вчера присуствуваше на втората јавна расправа за Законот за работни односи која се одржа во Струмица. На расправата присуствуваа претставници од синдикатите, меѓународните организации и работодавачите. Од страна на работната група која работеше на Законот за работни односи беа презентирани пред присутните новитетите кои треба да придонесат кон поголеми права на работниците.

Министерката го истакна нејзиното уверување за креирање на закон со кој ќе се носат добри решенија, а сепак ќе ги следат Европските стандарди како и реалните потреби на пазарот на труд на територијата на Република Северна Македонија.

 

До донесувањето на Законот за работни односи ќе бидат одржани уште 7 јавни дебати на територијата на целата држава со цел вклучување на сите чинители кои се засегнати од законот.

 

 

 

Извор: Министерство за труд и социјална политика 

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...