spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Јавна расправа по Студија за оцена на влијание врз животната средина...

МЖСПП: Јавна расправа по Студија за оцена на влијание врз животната средина за проект – Инсталирање на постројка за производство на електрична енергија во Еуроникел Индустри, о. Кавадарци

Информација за одржување на Јавна расправа по Студија за оцена на влијание врз животната средина запроект – Инсталирање на постројка за производство на електрична енергија во Еуроникел Индустри во општина Кавадарци, за потребите на инвеститорот “ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ“ ДОО од Кавадарци

Министерството за животна средина и просторно планирање согласно член 90 став 1 точка 3 од Законот за животна средина(Службен весник на Република Македонија бр. 53/2005, 81/2005, 24/2007, 159/2008, 83/2009, 48/2010, 124/2010, 51/2011, 123/2012, 93/2013,187/2013, 42/2014, 44/2015, 129/2015,192/2015, 39/2016, 99/2018 и Службен весник на Република Северна Македонија бр. 89/2022 и 171/2022) ја известува заинтересираната јавност дека инвеститорот “ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ“ ДОО од Кавадарци, со седиште с. Возарци,Кавадарци, ја достави Студијата за оцена на влијание врз животната средина за проектот – Инсталирање на постројка за производство на електрична енергија во Еуроникел Индустри во општина Кавадарци.

Студијата е достапна за увид на веб страната на Министерството за животна средина и просторно планирање www.moepp.gov.mkво просториите на Секторот за комуникација со јавност на Министерството со седиште на ул. “Кеј Димитар Влахов“ бр. 4 секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот како и  во просториите на Општина Кавадарци.

Согласно член 91 став 1 од Законот за животна средина, Јавната расправа поСтудијата за оцена на влијание врз животната средина запроектот – Инсталирање на постројка за производство на електрична енергија во Еуроникел Индустри во општина Кавадарци, ќе се одржи

–          на ден 18.01.202година (среда) со почеток во 11 часот во големата сала во Општина Кавадарцисо адреса на Плоштад Маршал Тито  бб.

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање 

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...