spot_img

МП: Тупанчески оствари средба со амбасадорот Килијан Вал, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје

МинистерстваМП: Тупанчески оствари средба со амбасадорот Килијан Вал, шеф на Мисијата на...

Најчитано

На средбата се разговараше за актуелните случувања во државата, текот на евроинтегративните процеси и реформите во правосудниот систем.
Амбасадорот Вал беше запознат со активностите кои во изминатиот период ги презеде Министерството за правда, законодавната агенда како и идните планови кои ќе треба да се реалзираат со цел да се овозможи владеење на правото.
Министерот за правда Никола Тупанчески го информираше амбасадорот Вал за подготовката на новиот Кривичен законик и стручните расправи кои ќе се реалзираат во текот на февруари.
Се дискутираше и за процесот на дигитализација во судството како и идејата за носење на нов Изборен законик.
Министерот за правда Никола Тупанчески му посака на амбасадорот Килијан Вал успешно извршување на функцијата и продлабочување на меѓусебната соработка.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе