spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Предлог законот за заштита на Кањонот Матка усвоен од Владата -...

МЖСПП: Предлог законот за заштита на Кањонот Матка усвоен од Владата – влегува со собраниска постапка

На денешната 122-та Седница, Владата на Република Северна Македонија го усвои Предлогот на законот за прогласување на Кањон Матка за заштитено подрачје во категоријата III – споменик на природата.

Со конечното усвојување, после долг период на усогласување, постигнат е консензус во интерес на заштита на ова уникатно национално природно богатство.

Со донесувањето на Законот, ќе се овозможи не само заштита на природните вредности, разновидноста на биодиверзитетот, туку и ќе се создадат нови можности за одржливо управување и развој на овој еко-систем.

 

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте

МСПДМ: Средба на министерот Лимани со Генералниот секретар на Црвениот крст...

0
Министерот за социјална политика, демографија и млади, Фатмир Лимани денеска се сретна со Генералниот секретар на Црвениот крст на Република Северна Македонија, Саит Саити. На...