spot_img
spot_img

Произведени 18.669 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

ВладаПроизведени 18.669 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени...

Најчитано

АД ЕСМ на 03.02.2023 година произведe 18.669  MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 14.189 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.480 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 03.02.2023 година.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000