spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАФПЗРР : Исплатени субвенциите за лозарите

АФПЗРР : Исплатени субвенциите за лозарите

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој вчера изврши исплата на директните плаќања за оддржување на лозови насади.

Со исплатата се опфатени 14.830 лозаропроизводители за кои се одвоени 597 милиони денари.

“Со оваа исплата започнуваме со континуирана исплата на директните плаќања за поднесените барања за растително и животинско производство,- информира директорот Бачовски.

АФПЗРР во следниот период ќе ги интензивира активностите во поглед на исплата на субвенциите за 2022 и 2023 како важна државна поддршка за оддржување и зголемување на земјоделското производство.

 

 

 

Извор: Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...