spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМТСП: Тренчевска - Задоволните детски лица се доказ на успешната работа на...

МТСП: Тренчевска – Задоволните детски лица се доказ на успешната работа на центарот за сензорна терапија „Во мојот свет“

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска  завчера беше во посета на Центарот за сензорна терапија „Во мојот свет“ во Скопје со кој што раководи Здружението за поддршка и третман на лица со аутистичен спектар и атипичен развој „ВО МОЈОТ СВЕТ“. Центарот повеќе од 6 години работи на стимулација на раниот детски развој. Моментално опслужува над 60 деца, овозможувајќи детекција, развојно следење и третман на овие дечиња.

Тренчевска за време на посетата на центарот одржа и непосредна средба со претседателот на здружението, Златко Стојановски и извршната директорка, Весна Стојановска. Тие ја информираа министерката за третманите кои се изведуваат во центарот и за кадарот кој што работи со децата. Претседателот рече дека третманите се изведуваат еден на еден и дека за извршување на активностите се задолжени: логопеди, педијатри и дефектолози.

Министерката својата средба ја заврши со интеракција со децата кои го посетуваат центарот како и вработените во истиот.

 

 

Извор: Министерство за труд и социјална политика 

Прочитајте

Гази Баба: Постапка за утврдување на штета врз земјоделските култури како...

0
Ги информирамe граѓаните на Општина Гази Баба дека по разговор на градоначалникот Бобан Стефковски со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски започнуваме...