МОН: Студиска програма за подготовка за студирање на Универзитетот за применети науки во австриската покраина Бургенланд

МинистерстваМОН: Студиска програма за подготовка за студирање на Универзитетот за применети науки...

Најчитано

Универзитетот за применети науки во австриската покраина Бургенланд известува за можностите за пристап на македонски студенти до универзитетот. Повеќе години наназад на овој универзитет се нуди предстудиски курс именуван како „Премостувачка програма“, во која се запишуваат студенти од разни земји и култури.

 

За два односно четири семестри студентите ги стекнуваат потребните јазични и културни вештини на германски и англиски јазик за универзитетски студии во Австрија.

 

Повеќе детали за Програмата можат да се најдат на „ Bridging Programme“ односно на следниов линк:

https://www.fh-burgenland.at/en/studies/center-for-preparatory-courses/bridging-program/

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе