spot_img
spot_img

МЖСПП: Конкурс за распределување на средства за финансирање и реализирање на програми, проекти и други активности од областа на животната средина за 2023 година

МинистерстваМЖСПП: Конкурс за распределување на средства за финансирање и реализирање на програми,...

Најчитано

Ве информираме дека Министерство за животна средина и просторно планирање го објави КОНКУРСОТ ЗА РАСПРЕДЕЛУВАЊЕ НА СРЕДСТВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ И ДРУГИ АКТИВНОСТИ ОД ОБЛАСТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА 2023 ГОДИНАкој  произлегува од Програмата за инвестирање во животна средина за 2023 година  (Службен весник на Република Северна Македонија” бр.27 од 08.02.2023 година).

Конкурсот е отворен за аплицирање од 6 до 27 март 2023г.

Во рамките на Конкурсот, се прикачени барањата за распределување на средства заинтересираните субјекти, кои  треба да ги достават на еден од обрасците кои се дадени во Прилог 1 и 2 , соодветно според поднесителот и намената на средствата.

ПРИЛОГ 1 – Барање за добивање на средства од Програмата за инвестирање во животната средина за 2023 година за правни и физички лица, непрофитни и невладини организации и научни и образовни институции и ИЗЈАВА за непостоење на судир на интереси

ПРИЛОГ 2 – Барање за добивање на средства од Програмата за инвестирање во животната средина за 2023 година за општини или здружeнија на општини, општините во градот Скопје и градот Скопје

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000