spot_img

МЛС: Пенов на комитетот „ЕУ за општините“: Само со заедничка работа можеме да создадеме трајни промени

МинистерстваМЛС: Пенов на комитетот „ЕУ за општините“: Само со заедничка работа можеме...

Најчитано

Заедничкиот управен комитет „ЕУ за општините“ вчера одржа состанок на кој разговараше за иновативни концепти за подобрување на услугите на локалната самоуправа. На средбата присуствуваа министерот Ристо Пенов, претставници од Европската Унија, ЗЕЛС и општините.

За време на состанокот, комитетот се фокусираше на начините да ги направат услугите на локалната самоуправа поефикасни и поефективни. Тие разговараа за различни иновативни концепти и ги споделија своите идеи и визии за тоа како да ги имплементираат.

„Веруваме дека со заедничка работа, можеме да создадеме подобра иднина за нашите заедници. Овој состанок беше важен чекор кон подобрување на услугите на локалната самоуправа, како и потребата и можностите општините да бидат подостапни за граѓаните“ – рече министерот за локална самоуправа Ристо Пенов.

Министерот Пенов, исто така, ја истакна важноста на соработката и партнерството за постигнување на целите од програмата.

„Треба тесно да соработуваме со нашите засегнати страни за да ги идентификуваме нивните потреби и да најдеме начини да ги исполниме. Само со заедничка работа можеме да создадеме трајни промени“, додаде министерот.

Заедничкиот управен комитет „ЕУ за општините“ ќе продолжи да работи на подобрување на услугите на локалната самоуправа преку иновативни концепти. Тие планираат да одржат повеќе состаноци во наредните месеци за да ги остварат своите цели и планови.

 

 

 

Извор: Министерство за локална самоуправа 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе