spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Дигитална трансформација на општеството е висок приоритет на Владата

МИОА: Дигитална трансформација на општеството е висок приоритет на Владата

Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу во Брисел ја предводи македонската делегација која одржа билатерален скринингсостанок за Поглавјето 10 – Информатичко општество и медиуми.

 

На состанокот со претставниците на Генералниот директорат за соседство иполитика на проширување (DG NEAR) и Генералниот директорат за комуникациски мрежи, содржини и технологија (DG CONNECT), се дискутираше за повеќе аспекти на нивото на усогласеност на правниот систем во земјава во однос на европското законодавство.

 

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

Прочитајте