spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Министерот Азир Алиу се сретна со шефот на Мисијата на ОБСЕ...

МИОА: Министерот Азир Алиу се сретна со шефот на Мисијата на ОБСЕ Килијан Вал

Во фокусот на работната средба меѓу министерот Азир Алиу и шефот на мисијата на ОБСЕ, Н.Е. Амбасадорот Килијан Вал, беа активностите на Министерството за информатичко општество и администрација, поврзани со реформските процеси.

Министерот Алиу го запозна амбасадорот Вал, со процесите поврзани со реформите на јавната администрација со акцент на дигитализација, активностите во однос на медиумската сфера, реорганизацијата, како и соодветните законски решенија.

Истовремено се заблагодари што преку еден долгогодишен партнерски однос, Мисијата на ОБСЕ во Скопје овозможува помош и поддршка за реализација на проектите и позитивните процеси.

 

Воедно, министерот ја повтори силната заложба за професионална и ефикасна јавна администрација, како вистински сервис за граѓаните и во таа насока исполнување на европските стандарди.

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...