МОН: Стипендии наменети за предавачи и истражувачи на Универзитетот за јавна служба во Будимпешта, Унгарија за програмата „LUDOVKA“

МинистерстваМОН: Стипендии наменети за предавачи и истражувачи на Универзитетот за јавна служба...

Најчитано

Министерството за образование и наука информира дека Универзитетот за јавна служба во Будимпешта, Унгарија, преку програмата „LUDOVKA“ доделува стипендии наменети за гости предавачи и истражувачи за есента 2023 година.

Оваа специјална програма е отворена за граѓаните од: Албанија, Ерменија, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешката Република, Естонија, Грузија, Грција, Косово, Латвија, Литванија, Молдавија, Црна Гора, Северна Македонија, Полска, Романија, Србија, Словачка, Словенија и Турција.

Крајниот рок за аплицирање за програмата е 15 мај 2023 година.

Сите потребни информации за овие стипендии заинтересираните кандидати можат да ги најдат на следната веб-страница https://reg.uni-nke.hu/index.php/468951

Дополнителни информации  може да се добијат на следната e-mail адреса:

ludovika.scholars@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе