spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Аплицирајте за субвенции за купување на нов велосипед, е - тротинет...

Карпош: Аплицирајте за субвенции за купување на нов велосипед, е – тротинет и е – велосипед

Почитувани карпошани.

 

Ве известуваме дека сѐ уште е во тек акцијата за субвенционирање при купување на нов велосипед, електричен тротинет и електричен велосипед, која започна на  21.03.2023 година. Поточно, од вкупниот фонд од 700.000 денари кој Општина Карпош го обезбеди  за оваа намена, на располагање се уште 200.000 денари. Во таа насока ве поттикнуваме да аплицирате за овие субвенции, доколку сакате да се подновите со горенаведените превозни средства.

 

Како што претходно информиравме, оваа акција трае до исцрпување на предвидените финансиски средства, при што важи принципот “прв дојден, прв услужен“. Ве потсетуваме дека локалната самоуправа субвенционира до 30% од цената на купување на нов велосипед, или во максимален финансиски износ, најмногу до 3.000 денари. Општината дава субвенции и за купување на електричен тротинет и електричен велосипед  во висина до 30% од цената, односно најмногу до 5.000 денари.

 

За подетални информации кликнете на следниов линк.

 

 

 

 

Извор: Општина Карпош

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...