spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЛС: Финансиска поддршка за Центрите за развој на планските региони

МЛС: Финансиска поддршка за Центрите за развој на планските региони

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов и директорите на Центрите за развој на планските региони потпишаа договори за финансиска поддршка на Центрите.
Во тековната година Центрите за развој  ќе реализраат повеќе активности од проектот Оддржлив и инклузивен рамномерен регионален развој, што Министерството го имплементира со поддршка на швајцарската Влада.
Во рамките на овие активности се и регионалните форуми што се организираат во секој плански регион за да се идентификуваат приоритетните проекти со учество на граѓаните и на бизнис заедницата.
Проектите кои што се приоритетни за граѓаните се реализираат со средства од буџетот на државата преку програмата за рамномерен регионален равој.

Прочитајте

Петровец: Одржан четвртиот меѓународен турнир во бокс во Куманово

0
Се одржа четвртиот меморијален меѓународен турнир во бокс во Куманово „Мирослав Петровиќ“. И оваа година честа да го отвори овој турнир му припадна на...