spot_img
spot_img

МЖСПП: Продлабочување на соработката со ДЕМ

МинистерстваМЖСПП: Продлабочување на соработката со ДЕМ

Најчитано

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова одржа работна средба со претставници од невладиното здружение Движењето на Екологистите на Македонија – ДЕМ.

Во текот на состанокот, претставниците од невладиното здружение информираа за успешните реализирани проекти  од областа заштита на животната средина, одржлив развој и заштита на природата, како и подигање на јавната свест за еколошките проблеми со кои секојдневно се соочуваме.

Министерката Шукова изрази задоволство што постои обострана добра волја за  интензивирање на соработката помеѓу МЖСПП и ДЕМ со цел овозможување одржлив раст, зачувување, заштита и унапредување на квалитетот на животната средина и квалитетот на животот на луѓето.

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе