АХВ: Одржан координативен состанок за предлог законот за донирање вишоци храна

Самостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Одржан координативен состанок за предлог законот за донирање вишоци храна

Најчитано

Во Дојран, заедно со министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, министерката за животна средина Каја Шукова и министерот за
земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Николче Бабовски, учествуваше на
координативен состанок на работната група за финализирање на предлог законот за донирање на вишоци храна.

 

Во текот на средбата се постигна консензус за надлежностите, системот и платформата за управување со вишокот на храна и негова донација до граѓаните на кои таа им е најпотребна.

 

Одржан координативен состанок за предлог законот за донирање вишоци храна

 

Со донесување на ова законско решение се воспоставува институционализиран систем на донација на храна низ целата држава, се овозможува превенција на отпад и фрлање храна и се обезбедува пристап до храна на сите ранливи категории граѓани.

 

 

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе