spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Национална работилница за перинатално здравје

МЗ: Национална работилница за перинатално здравје

Заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева, присуствуваше на национална работилница за перинатално здравје, посветена на мајката и новороденчето.

-Стратешкиот приоритет на Владата за следните години е да продолжи со зајакнување на здравствениот систем и да направи брз напредок кон подобрување на матерналните и неонатални исходи, со цел да го забрза патот кон постигнување на амбициозните цели за одржлив развој.

Д-р Манолева искажа благодарност до Светската здраавствена организација, УНФПА и УНИЦЕФ за координираната подршка за унапредување на перинаталното здравје во земјава.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

Прочитајте

Мицкоски на средба со дијаспората во Њујорк, да се обединиме во...

0
Почитувани, Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Христијан Мицкоски оствари средби со македонската дијаспора во Њујорк, САД. Присуствуваше на вечерната богослужба во чест на светите...