spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: ЈАВЕН ПОВИК за регистрирање на здруженија на граѓани и фондации што...

МЖСПП: ЈАВЕН ПОВИК за регистрирање на здруженија на граѓани и фондации што делуваат во областа животна средина

Во интерес на подобра комуникација, плодотворна и ефикасна соработка со невладиниот сектор Министерството за животна средина и просторно планирање ги ажурира податоците и изработува Регистар на здруженијата на граѓани и фондации во Република Северна Македонија кои работат на полето на заштитата на животната средина и природата со посебен акцент на областа на интерес и делување.

За таа цел здруженијата на граѓани и фондациите што сакаат да бидат дел од Регистарот потребно е да го пополнат образецот за регистрација, особено графата за Област на делување.

Пополнетиот  образец испратете го до Канцеларијата за комуникација со јавност на Министерството за животна средина и просторно планирање на е-маил адреса skj.mzspp@gmail.com и infoeko@moepp.gov.mkнајдоцна до 26.06.2023 година.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте

Мицкоски на средба со дијаспората во Њујорк, да се обединиме во...

0
Почитувани, Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Христијан Мицкоски оствари средби со македонската дијаспора во Њујорк, САД. Присуствуваше на вечерната богослужба во чест на светите...