МЗ: Нов хируршки столб Торакоскоп на Kлиниката за торакална и васкуларна хирургија

МинистерстваМЗ: Нов хируршки столб Торакоскоп на Kлиниката за торакална и васкуларна хирургија

Најчитано

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити ја посети Универзитетска Kлиника за торакална и васкуларна хирургија во Скопје.

Министерството за здравство за потребите на пациентите и клиниката набави хируршки столб Торакоскоп, со што се овозможи систем од најновата генерација од американскиот производител Arthrex, да се користи на оваа Клиника.

Министерот за здравство д-р Меџити заедно со неговиот кабинет интензивно работат на подобрување на условите во јавно здравствените установи, со цел поквалитетна здравствена услуга за пациентите и подобри услови за работа на здравствените работници.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе