ДКСК: Реализација на мерките и активностите од ЦАФ Планот за подобрување

Самостојни органиСамостојни државни органиДКСК: Реализација на мерките и активностите од ЦАФ Планот за подобрување

Најчитано

ДКСК на 11.08.2023 година го усвои ЦАФ Планот за подобрување со конкретно утврдени мерки, активности, рокови и задолжени лица за нивна имплементација. Оттука, ЦАФ Координаторите соодветно го споделија со вработените во Секретаријатот и членовите на Комисијата.

До сега, согласно Методологија на следење и известување за реализација на Планот, Раководителите на организационите единици за активностите за подобрување за кои се одговорни, имаат доставен кратка информација за спроведување на активностите во тековниот календарски месец, додека пак ЦАФ Координаторите подготвија Информација за реализација на ЦАФ Планот подобрување за претходниот календарски месец. Процесот ќе продолжи да тече по истата динамика, по што ДКСК ќе аплицира за сертификација.

 

Извор: Државна комисија за спречување на корупцијата 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе