МТСП: Тренчевска на средба со Валијата на Измир

МинистерстваМТСП: Тренчевска на средба со Валијата на Измир

Најчитано

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се сретна со Валијата на Измир, Сулејман Елбан. На средбата беше истакната активноста на македонскиот народ во Туркије и нивните секојдневни заложби за активности во насока на негување на македонската култура. Валијата Елбан на средбата истакна дека силно ги поддржува Македонците во нивните активности.

Тренчевска и Елбан се согласија дека инвестициите од страна на Туркије во Република Северна Македонија ја придвижуваат економијата и придонесуваат кон повеќе места на пазарот на трудот. На средбата беше истакнато дека инвестициите влијаат кон подобрување на квалитетот на живот на граѓаните во Република Северна Македонија.

На крај Валијата на Измир, Сулејман Елбан истакна дека ќе продолжи да ги поддржува инвестициите во РСМ, затоа што според него тоа ги зацврстува пријателските односи помеѓу двете земји.

 

 

 

 

Извор: Министерство за труд и социјална политика 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе