МТСП: Тренчевска – Продолжуваме со позитивни искуства со UNHCR исто како досега

МинистерстваМТСП: Тренчевска - Продолжуваме со позитивни искуства со UNHCR исто како досега

Најчитано

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се сретна со претставничката на УНХЦР, Моника Сандри на која и завршува пет годишниот мандат во Република Северна Македонија.

 

 

На состанокот се разговараше за напредокот на земјата во изминатиот период и за соработката која државата ја има со UN агенциите.

Сандри на средбата зборуваше за кризата со миграциите и за интеграција на бегалците во државата истакнувајќи дека интеграцијата може да се постигне со обезбедување на поголем пристап до сите материјални добра.

Тренчевска се заблагодари за пет годишната соработка со Сандри и ѝ посака успешна понатамошна работа.

 

Извор: Министерство за труд и социјална политика 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе