spot_img
spot_img

МЖСПП: Шукова на средба со амбасадорот на Австралија

МинистерстваМЖСПП: Шукова на средба со амбасадорот на Австралија

Најчитано

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова денес оствари средба со амбасадорот на Австралија во Република Северна Македонија со седиште во Белград, Н.Е. Данијел Емери, со кого разговараа за тековната и идна соработка помеѓу двете земји од областа животна средина.

Министерката Шукова го информираше амбасадорот Емери за развојните потенцијали што ги има македонската рударска индустрија и се разговараше за политиката на владата на РСМ во однос на  нови инвестиции и најдобри достапни техники и стандарди во домашното рударство.Shukova_Ambasador_Avstralija_1

На средбата, амбасадорот Емери ја покани министерката Шукова да присуствува на настаните што ќе ги организира австралиското преставништво за претстојната 28-ма Конференција на страните на Рамковната Конвенција на ООН за климатски промени ЦОП28, најавувајќи дека во 2026 година Австралија ќе биде домаќин на Конференцијата.

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000