spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Резултати од конкурс за доделување на ученички стипендии за учебната 2023-2024...

МОН: Резултати од конкурс за доделување на ученички стипендии за учебната 2023-2024 година

Секој добитник на стипендија го симнува и пополнува во ТРИ примероци соодветниот договор за стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка го доставува до МОН, директно преку писарницата во  министерството (документите може да ги достави и друго лице во име на добитникот на стипендијата) или по пошта – препорачана пратка со повратница (ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје), најдоцна до 29.12.2023 година.

Одбиените кандидати (учениците кои не се наоѓаат на објавените списоци) ќе имаат можност за поднесување жалба од денот на добивање на решението од МОН во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена.

За било какви дополнителни информации и поддршка, контактите на вработените во Секторот за ученички и студентски стандард, како и на сите останати вработени во МОН се објавени на овој линк, a прашања може да се поставуваат и на електронската адреса ucenicki.stipendii@mon.gov.mk.

Стипендии за социјална поддршка на ученици
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за ученици – деца без родители
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за ученици со посебни потреби
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за талентирани ученици – природни и технички науки
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за талентирани ученици – спортисти
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за талентирани ученици – уметници
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за ученици кои реализираат наставни програми од угостителство и туризам, шумарство и обработка на дрво, градежништво и геодезија, земјоделство-рибарство и ветеринарство, машинство и текстил, кожа и слични производи
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

Стипендии за ученици кои реализираат наставни планови и програми за стручно оспособување и стручно образование од тригодишно траење
Добитници на стипендија
Договор за стипендија

 

Извор: Влада

Прочитајте