spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Градежни активности на улицата Јуриј Гагарин

Карпош: Градежни активности на улицата Јуриј Гагарин

Интензивно се работи на улицата „Јуриј Гагарин“  во населбата Козле. Станбениот објект со број 49, ќе добие нова фасада, а ја реализира ДГПТУ ,,Алегна 71″ ДОЕЛ Скопје , а на истата улица се имплементира и целосно нова атмосферска канализација, која е во должина од 270 метри. Во атмосферската канализација се поставува цефка со димензии на Ф300, а изведувач на истата е ПМИЗОО ,,Енергомонтажа” Скопје.

 

 

 

Извор: Општина Карпош

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...