spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: ЕНЕР отсега достапен и на албански јазик

МИОА: ЕНЕР отсега достапен и на албански јазик

Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР е веб портал одржуван од страна на Министерството за информатичко општество и администрација.

ЕНЕР е корисна и практична алатка преку која засегнатите страни можат да се информираат и активно да се вклучат во процесите на донесување на регулативи.

Покрај постојните прописи во Република Северна Македонија, ЕНЕР содржи и: Известувања за почеток на процесот на подготовка на закон, Извештаи за проценка на влијанието на регулативата-ПВР, Предлог закони и други типови на документи, Пречистени закони, Предлог иницијативи за конкретни законски одредби или општи предлози, како и коментари, сугестии итн.

Со ЕНЕР се овозможува граѓаните континуирано да учествуваат во процесот на креирање на политики, во насока на поголема транспарентност.

Покрај на македонски јазик, отсега е достапен и на албански јазик.

https://ener.gov.mk/files/userManual/enerInfo_AL.pdf

https://ener.gov.mk/files/userManual/enerInfo.pdf

https://ener.gov.mk/Default.aspx

 

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...