spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗШВ: Соопштение

МЗШВ: Соопштение

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува сите институции (правни лица) кои ги исполнуваат условите од член 51 став (3) од Законот за дивечот и ловството(*) (Службен весник на Република Северна Македонија бр.263/23), дека можат да поднесат Барање за добивање на овластување од министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство за изработка на посебни ловностопански основи за ловиштата востановени на територија на Република Северна Македонија.

Во прилог на Барањето за добивање на овластување од министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство за изработка на посебни ловностопански основи за ловиштата востановени на територија на Република Северна Македонија, барателите задолжително треба да ја достават следната документација:

– М1/М2 образец за лицата кои ги исполнуваат условите од член 51, став (3) од Законот за дивечот и ловството, во оригинал или копија заверена на нотар;

– Потврда од институцијата (правниот субјект) за изработените посебни ловностопански основи (Името на посебната ловностопанска основа, дата на донесувањето и период на важност) посебно за секое лице кое ги исполнува условите од член 51, став (3) од Законот за дивечот и ловството.

Извор: Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

Прочитајте

МЗ: Манолева на билатерални средби со министрите за здравство на Словенија...

0
Заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева оствари билатерални средби со министерката за здравство на Република Словенија, Валентина Преволник Рупељ и д-р Шимон Војислав,...