spot_img
spot_img

ДЗС: Бруто-домашен производ и инвестиции во основни средства по региони, 2022 година – претходни податоци

Самостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Бруто-домашен производ и инвестиции во основни средства по региони, 2022 година...

Најчитано

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2022 година, најголемо учество во бруто-домашниот производ на Република Северна Македонија има Скопскиот Регион со 44.9 %, додека најмало учество има Североисточниот Регион со 4.8 %.

Поголем бруто-домашен производ по жител, во споредба со просекот на Република Северна Македонија, имаат Скопскиот Регион со индекс 135.7 и Југоисточниот Регион со индекс 108.0. Сите други региони имаат бруто-домашен производ под просекот на Република Северна Македонија.

Преземи го соопштението во целост

Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk

Извор: Државен завод за статистика

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000