spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Работна средба со градоначалниците на Источниот  и северо-источниот плански регион

МЖСПП: Работна средба со градоначалниците на Источниот  и северо-источниот плански регион

Министерката Шукова оствари работна средба со  градоначалниците и директорите на нивните јавни комунални претпријатија на општините Кочани, Виница, Чешиново – Облешево и Зрновци. На средбата се разговараше за тековните активности за чистење на дивите депонии и за напредокот во воспоставувањето на регионалниот систем за управување со отпад во Источниот и Северо-источниот Регион.

Sredba_Sukova_Gradonacalnici_istocen_severoistocen_region_1

Се разменија информации за предизвиците со кои се соочуваат локалните власти и се дискутираше за предлог мерките за надминување на истите со цел целосно воспоставување и функционирање на регионалниот сиситем за управување со отпад во овие региони.

Исто така, се разговараше и за можноста општините да аплицираат на отворениот повик на Министерството за животна срдина и просторно планиарње за набавка на опрема потребна за реализација на овие активности.

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте

Бутел: Голема Еко Акција на Скопска Црна Гора

0
По повод одбележувањето на 20-годишнината од членството на Република Словенија во Европската Унија, во духот на „Зелена Словенија“ градоначалникот Дарко Костовски се приклучи на...