spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЦентар: Герасимовски потпиша Меморандум за соработка со Македонско здружение на млади правници

Центар: Герасимовски потпиша Меморандум за соработка со Македонско здружение на млади правници

Со Македонското здружение на млади правници потпишавме Меморандум за соработка, со што се отвара пат за нови младински проекти за заштита на животната средина на локално ниво.

Целта на Меморандумот е да се осмисли општинска младинска стратегија, да се разбуди активизмот кај младите, да им се помогне во креирање планови и програми на локално ниво во кои тие ќе можат да учествуваат со своите предлози, иницијативи и барања.

На Општина Центар и е потребна младата енергија, особено во делот на заштита на животната средина, каде нивниот активизам е од непроценливо значење.

Извор: Општина Центар

Прочитајте