spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во составУЈП: Видео упатство за регистрација на Информацискиот Систем и доделување на овластување

УЈП: Видео упатство за регистрација на Информацискиот Систем и доделување на овластување

Управата за јавни приходи изврши надградба на системот е-Персонален данок и овозможи најавата на истиот да се одвива преку е-УЈП (https://e-ujp.ujp.gov.mk) . Сите физички и правни лица кои за првпат се регистрираат за цели на оданочување потребно е да се најавуваат преку е-УЈП. Правни лица/СВД без разлика дали станува збор за ново формиран субјект или постоечки корисник на е-Даноци или е-ПДД, доколку за првпат се најавуваат на страната „е-Даночни услуги“, на најавната страна потребно е да се регистрираат како корисник.

Овластувањата, промената или додавањето на токен сертификати кој се користат за потпишување на пресметки се врши преку страницата „е-Даночни услуги“.

Управата за јавни приходи изготви видео кое го објаснува целиот процес на регистрација, доделување овластувања и промена / додавање на токен сертификати.

– Линк за албанска верзијa

Извор: Управа за јавни приходи

Прочитајте

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

0
Градоначалникот на општина Јегуновце беше на работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направив увид на започнати проекти: Во завршна фаза е...