spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЛС: Работна средба за Годишен оперативен план за 2024 година

МЛС: Работна средба за Годишен оперативен план за 2024 година

На работната средба за Годишниот оперативен план за 2024 година, на проектот: „Одржлив и инклузивен регионален развој – Фаза 2“ поддржан од Швајцарската влада, активно учество имаше министерот за локална самоуправа Ристо Пенов, потенцирајќи силна посветеност кон поддршка на проекти кои целат кон остварување на одржлив и балансиран регионален развој.

Овој проект е клучен за поттикнување на раст и развој во сите региони, со особен акцент на инклузивност и еднаквост. Заложбата за остварување на овие цели е од суштинско значење за создавање на подобра иднина за сите граѓани.


Преку оваа средба, потврдивме дека сите заедно, со визија и активна соработка меѓу сите сектори на општеството, можеме да изградиме посилни и поодржливи општини.

Извор: Министерство за локална самоуправа

Прочитајте

Средба Маричиќ со Јанос Бока: Европската интеграција на Северна Македонија мора...

0
Првиот заменик претседател за европски прашања Бојан Маричиќ денес оствари средба со Јанос Бока, министерот за европски прашања на Унгарија.  На средбата се говореше за...