spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Мобилност на истражувачи во Западен Балкан ( докторанти и пост докторски...

МОН: Мобилност на истражувачи во Западен Балкан ( докторанти и пост докторски истражувачи)

Најава : Мобилност на истражувачи во Западен Балкан ( докторанти и пост докторски истражувачи).

Повикот ќе се отвари на 28 март 2024 година.

Мобилност на истражувачи кои се на почеток на нивната кариера (докторанти и пост-докторски истражувачи кои докторирале не подолго од 7 години пред крајниот рок на повикот) од сите шест економии од западен Балкан: Албанија, Босна и Херцеговина, Косово* , Црна Гора, Северна Македонија и Србија. 

Со вкупен буџет од 100.000 евра, програмата на секој победнички проект ќе му обезбеди грант до 5.000 евра за две недели до најмногу шест месеци. 

Сите тематски истражувачки области се отворени за аплицирање ( вклучително Општествените и хуманитарни науки и  Уметност)

Повикот е во рамки на  проектот „Policy Answers”  на Програмата Хоризонт Европа. 

 Процедурата за аплицирање е онлајн и во една фаза .

Повикот  ќе се отвори на 28 март 

Подетални информации за процесот на аплицирање, критериумите, евалуацијата и изборот ќе бидат достапни на веб-страницата POLICY ANSWERS website

Pre-Announcement of the POLICY ANSWERS Western Balkans Mobility Scheme for Early-Career Researchers – westernbalkans-infohub.eu

Извор: Министерство за образование и наука

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...