spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМТСП: Соопштение

МТСП: Соопштение

Во рамките на надлежностите на техничкиот министер до директорите на Центрите за социјална работа, Меѓуопштинските центри за социјална работа, Јавните установи и сите чинители на избрани и именувани функционери кои се под капата на Mинистерството за труд и социјална политика, министерот Ѓоко Велковски испрати укажување за користење на движни и недвижни ствари во државна сопственост за време на изборната кампања, а во согласност со изборниот законик.

Укажувањето се однесува на законско користење на канцеларискиот простор, канцелариската опрема и службените возила на државните органи за време на изборната кампања и тоа за Избори за Претседател на Република Северна Македонија 2024 година и Избори на пратеници во Собранието на Република Северна Македонија.Непочитувањето на обврските и забраните од укажувањето повлекува кривично – правна одговорност согласно законските прописи. 

Во наредниот период доколку било кој граѓанин забележи злоупотреба на ресурси, агитирање, партиски активности, злоупотреба за службената положба во функција на влијаење на слободната волја на граѓаните веднаш да го пријави истото во министерството на 02/3106456 или на емаил kabinet@mtsp.gov.mk.

Извор: Министерство за труд и социјална политика

Прочитајте

Карпош: Еко викенд со ,,Генералка Викенд“

0
Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, ,,Генералка Викенд“, во која се спроведе активно чистење на територија на цел Карпош,...