spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedКарбинци: Може да се пофали со бројни реализирани проекти

Карбинци: Може да се пофали со бројни реализирани проекти

Општина Карбинци може да се пофали со бројни реализирани проекти, неколку повеќенаменски спортски игралишта и тоа во с.Карбинци, с.Долни Балван и с.Крупиште, како и детски игралишта во с.Карбинци, с.Таринци и с.Крупиште!

Но ние не застануваме тука, продолжуваме уште поенергично, нови и современи детски игралишта ќе добијат с.Радање, каде што се во тек градежните активности,

с.Долни Балван и с.Козјак, додека постоечкото повеќенаменско игралиште во с.Таринци ќе добие современа тартан подлога!

Создаваме сериозна основа и вложуваме за понатамошен развој на спортот, спортската инфраструктура и пред сѐ потребите на младите во нашата општина, бидејќи тие се нашата иднина!

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=311&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fviktorpaun%2Fvideos%2F802044921744628%2F&show_text=false&width=560&t=0

Извор: Општина Карбинци

Прочитајте

Карпош: Еко викенд со ,,Генералка Викенд“

0
Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, ,,Генералка Викенд“, во која се спроведе активно чистење на територија на цел Карпош,...