spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарбинци: Пуштена во употреба агро-метеролошка станица за заштита на земјоделските култури

Карбинци: Пуштена во употреба агро-метеролошка станица за заштита на земјоделските култури

Станицата ќе дава податоци за температурата на воздухот и релативна влажност, количина на дожд, радијација, брзина на ветар,

прогноза за болеста на земјоделската култура (винова лоза), прогноза за УВ индекс и полен.

Земјоделците во нашата општина ќе имаат можност да користат податоци од оваа метеоролошка станица во однос на метеоролошките

прогнози преку мобилната апликација Meteobot, тоа ќе придонесе за подобрување на условите за заштита на животната средина и секако за заштита на земјоделските култури.

Извор: Општина Карбинци

Прочитајте

Велес: Реконструкција на улицата „Луј Пастер“

0
Целосно ќе се реконструира улицата „Луј Пастер“. Во тек се подготвителни зафати за отпочнување на реконструкцијата на улицата, се руши потпорниот ѕид со цел...