spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВевчани: Започна со реконструкција (бетонирање) на дел од еден од главните канали...

Вевчани: Започна со реконструкција (бетонирање) на дел од еден од главните канали за наводнување во урбаниот дел

На 20.02.2024 година, се започна со реконструкција (бетонирање) на дел од еден од главните канали за наводнување во урбаниот дел на Вевчани.

„Секојдневно сме сведоци на поплавени земјоделски површини и излевање на вода по улиците низ Вевчани поради дотраеноста на каналите за наводнување кои истовремено се користат и за одведување на атмосферски води.

Неопходна е нивна реконструкција со цел трајно по системот за наводнување и одведување на атмосферските води во Вевчани“ Истакна градоначалникот Кочовски.

      

Извор: Општина Вевчани

Прочитајте