spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: По 60 години, Бутел 2 добива нова Детска градинка

Бутел: По 60 години, Бутел 2 добива нова Детска градинка

Pо 60 години старата, руинирана детска градинка во населеното место Бутел 2 заминува во историја.

Објектот кој е изграден во далечната 1964 години ќе се сруши и на негово место ќе се изгради нова модерна, современа детска градинка.

Новата градинка ќе има капацитет за 200 деца и ќе ги исполнува сите модерни услови за згрижување на деца од предшколска возраст.

Се реализира големо барање на граѓаните. Ова е капитален објект кој ќе се реализира после долги години лажни ветувања.

Наскоро, по отстранување на стариот објект ќе започне изградбата на новата детска градинка.

Извор: Општина Бутел

Прочитајте