spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Исплатени стипендиите на талентираните ученици од 8 и 9 одделение од...

Карпош: Исплатени стипендиите на талентираните ученици од 8 и 9 одделение од основните училишта

Секоја година во Програмата за активностите на Општина Карпош  во областа на образованието  се планира стипендирање на учениците од 8 и 9 одделение.

 Ве информираме дека со завршување на учебната 2023/2024 година , Општина Карпош во целост ги исплати стипендиите на талентираните ученици од општинските основни училишта за учебната 2023/2024 година.

Исплатени се вкупно 3.161.166 денари  на  32 ученици, од кои 23 ученици се добитници осуммесечна стипендија од прва категорија во висина на 3.000 денари и 9 ученици се добитниви на стипшендија од втора категорија во висина на 2.500 денари.  

Општината Карпош и понатаму ќе го стимулира и ќе го развива талентот на учениците и ќе овозможува надградување во областите каде учениците покажуваат особени успеси.

При крајот на месец август Општина Карпош ќе објави Оглас за доделување на стипендии за талентитани ученици од општинските основни училишта на територија на Општина Карпош за учебната 2024/2025 година .

На сите ученици и вработени во училиштата , Општина Карпош им посакува долго и среќно лето !

Извор: Општина Карпош

Прочитајте