spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Средба Меџити – Григоријан

МЖСПП: Средба Меџити – Григоријан

Sredba_Mexhiti_Grigorijan

заменик претседател на Владата и министер за животна средина и просторно планиарње Изет Меџити оствари средба со постојаниот претставник на УНДП Армен Григоријан со кого разговараа за бројни проекти од интерес на граѓаните.

Во фокусот на разговорите беше подобрување на инфраструктурата во областа Преспа, обновување на природните ресурси, раст на земјоделството и одржливиот туризам, а се допреа и теми како што се предизвиците на животната средина и аерозагадувањето.

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте