spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Ослободување на Заробени дрвја во Карпош 4

Карпош: Ослободување на Заробени дрвја во Карпош 4

Општина Карпош продолжува со акцијата за „ослободување“ на „заробени“ дрвја од градежни материјали. Овие денови, екипи работат на отстранување на бекатон плочки и асфалт околу 16 дрвја во должина на улицата „Разловечко востание“ во Карпош 4.

 

Со отстранувaњето на градежните материјали, се овозможуваат услови за подобар развој на дрвото и негова поголема функција во апсорбирањето на прашината и штетните гасови.

 

Локалната самоуправа, покрај тоа што води сметка за садење на нови дрвја, во континуитет се грижи и за одржување на постоечкото зеленило и веќе развиените садници.

Извор: Општина Карпош 

Прочитајте

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

0
Градоначалникот на општина Јегуновце беше на работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направив увид на започнати проекти: Во завршна фаза е...