spot_img
spot_img

МК: Објавен зборникот „Навраќање кон Конески“

МинистерстваМК: Објавен зборникот „Навраќање кон Конески“

Најчитано

Во издание на Општина Куманово, од печат излезе зборникот „Навраќање кон Конески“ што го приредија Свето Стаменов, новинар во Македонското радио – Радио Скопје и познат македонски публицист, и проф. д-р Вера Стојчевска-Антиќ, универзитетски професор и истакнат македонски историчар на книжевноста, книжевен теоретичар и славист.

 

Со овој зборник Општина Куманово се приклучува кон одбележувањето на стогодишнината од раѓањето на великанот на современата македонска култура, Блаже Конески. Зборникот содржи избрани трудови на 29 врвни познавачи на животот и делото на великанот Блаже Конески, кои во целина ќе предизвикаат нови проширени сфаќања и оценки за неговото грандиозно дело.

Извор: Министерство за култура 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000