spot_img
spot_img

Арс Луцида: Балансирање на енергија – индивидуални сесии

МаркетингАрс Луцида: Балансирање на енергија – индивидуални сесии

Најчитано

 

Во универзумот сѐ е изградено од енергија.

Човечкото тело е енергетски систем. Конечно, денес тоа со сигурност можеме да го потврдиме, бидејќи древните и модерните науки се сложуваат дека сѐ што постои вибрира со некаква фреквенција.

Секој објект, животно, растение, човекот, а и воздухот околу нас има своја вибрација.

Вибрациите и поларитетите на овие честички формираат енергетско поле кое го обвиткува човечкото тело, зрачи некаква енергија и е нераскинливо поврзано со физичкото тело и неговите функции.
Според заклучоците на научните истражувања можеме да кажеме дека секоја болест е резултат на дисбаланс кај фреквенцијата на ќелиите во телото. Истото важи и за дисбалансирани емоции и мисли, кои креираат пореметување на суптилните тела во однос на физичкото тело, а со тоа го менуваат нормалниот вибрационен образец на телото.
Сето ова, во нашето тело е преведено на јазикот на био-хемија, во молекули кои пренесуваат информации познати како неуропептиди, неуротрансмитери и хормони. Овие молекули го поврзуваат невидливиот свет на мислите и емоциите со физичкиот свет на нашето тело од крв и месо.

Со малку зборови, или сме во резонанца, во нашата природна вибрација и во здравје, или сме во дисбаланс, неусогласеност и во болест.

 

Кога сме во баланс, телото поефикасно ги елиминира токсините и негативноста кои ги забавуваат или блокираат природните биохемиски процеси во телото. Она што е потребно е да се врати природниот енергетски тек. Ние најчесто не успеваме да разбере дека нашето тело знае да се грижи за себе. А ние само го спречуваме во тоа. Се храниме погрешно, се преработуваме, забораваме да се одмараме. Го изложуваме на стрес и негативност, се држиме за емоции и мисли кои прават краток спој во енергетскиот тек, а сето тоа предизвикува слабост и дисбаланс.

ва широко познато верување дека манифестацијата започнува во енергетската димензија, а потоа се манифестира на физички, емоционален и ментален план е подржано и од научни истражувања во областа на квантната физика и зстражувањата на влијанието на човечката свесност и мислите врз материјата. Такашто, со влијание и промена на енергијата или образецот на нашето тело можеме да влијаеме и на физичкото тело, а и на секоја емоционална или ментална состојба. Овој механизам стои и позади психо-соматските болести, но и зад енергетските методи.

 

Со примена на многуте методи на енергетско третирање кои ги користиме во Арс Луцида можете:

 

  • Да се здобиете со мир, самодоверба, баланс и здравје
  • Да се ослободите од стрес, вознемиреност, физичка и психолошка болка
  • Да се здобиете со ментална јасност, емоционална стабилност и да креирате живот каков што посакувате за себе.

Цената за индивидуална сесија е 1500 денари

Закажете индивидуална сесија или пријавете се за еден од курсевите за енергетска пракса овде

Извор: Javnaadministracija.mk

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000